Ajándékozás: az ajándék kiválasztása!

Az ajándék kiválasztásához, elsősorban férfi társaimnak szeretnék segítséget nyújtani.
Érdemes pár dolgot szem előtt tartanunk. Az ajándékozott személy milyen ajándéknak örülne, mi az mivel meglephetnénk, és olyan örömet okoznánk ami emlékezetes marad számára. Hiszen az ajándékozásnak ez az egyik célja, hogy örömet, okozzunk. Érdekes, de nem csak az ajándékozott személynek okozunk ilyenkor örömöt, hanem saját magunknak is, hiszen ahogy a szólás is mondja: „jobb adni, mint kapni.”
Ennek tükrében, érdemes az ajándék kiválasztására nagy hangsúlyt fektetni. Vegyük figyelembe, mi az aminek kifejezetten örülne az ajándékozott személy, amennyiben nincs kellő információnk arról, mi lenne a legmegfelelőbb számára, kérjünk segítséget, közös ismerőseinktől, barátainktól.

Ajándék

Hasznos ajándék:

A hasznos ajándék, kiválasztásánál az egyik legfontosabb dolog, hogy az ajándékozott személy számára legyen hasznos. Ne pedig számunkra, hiszen egy hölgy nem biztos, örülni fog egy horgászbotnak, vagy egy szerszám készletnek. Szélsőséges példámmal, arra akartam kitérni, hogy valóban érdemes a hasznos ajándék, hasznosságát is mérlegelnünk.

Élményszerű, ajándékozás:

Ez az ajándékozási formának, sokkal nagyobb sikere. Ezért érdemes is használni, a hölgyeknél nagy sikert ér el. Mit értünk élményszerű ajándékoz alatt? Azt, amikor az ajándékozott személy, az ajándéka nem hasznos, de mégis emlékezetes élményt okoz. Ilyen ajándék lehet egy szál virág.

Meglepetés:

Ajándékozáskor érdemes, használni a meglepetés erejét is.
Nem feltétlenül fontos, hogy alkalmunk legyen az ajándékozásra, akár spontán is ajándékozhatunk. A spontán ajándékozásnál, érdemes alacsonyabb árfekvésű, élményszerű ajándékot választanunk.

Ünnepek, névnapok, születésnapok és évfordulók:

Egy konkrét dátum, amihez kellemes élményünk fűződik, (házassági évforduló) megünneplését érdemes ajándékozással egybekötni. Az ajándék lehet szimbolikus, vagy akár nagy értékű is, ez attól függ, hogy az adott alkalom, milyen fontosságot tölt be számunkra, vagy az ajándékozott személy számára.
Példa: egy 50. hátassági évforduló megünnepléséhez, egy hűtő mágnes nem épp megfelelő ajándék.

Mint ahogy itt kiderült, ajándékozni tudni kell, nem lehet fél vállról venni.
Amennyiben rosszul válasszuk ki az ajándékot, nem hogy sikerünk lesz, hanem még visszájára is fordulhat a helyzet. Nagy segítségünkre lehet az internet, az aktuális ajándékozási szokásokkal kapcsolatosan.