Stresszoldó gyűrű

Más néven forgatható gyűrű, igazán érdekes gyűrű modell, amit az ékszer piacon 2001 közepétől tartanak számon, stressz oldó gyűrűként. A gyűrű szerkezete, és kialakítása nagyon egyszerű, két karikagyűrű van egymásba sajtolva, és ebből adódóan forognak egymáson. Általában a belső rész nemesacél, a külső rész pedig, ezüstből vagy aranyból készül. A sikere a formájából és kialakításából ered, mivel viselője a gyűrűt egymáson el tudja forgatni. Hasonló képen működik ment a gépiparban ismert sikló csapágy. A gyűrű forgatása, pörgetése, egy pótcselekvés, így viselője forgatás közben nyugalmas idegállapotot ér el, aminek stressz oldó hatása van.

Forgatható gyűrű

Gyűrű előnyei:

Nagyobb koncentrációt igénylő helyzetekben, mint például vizsgaidőszak ideje alatt, a diákok rendkívül kedvelik. Abban a munkakörökben, ahol rendkívül fontos a nagy koncentráció, egyre jobban kezdett elterjedni. Egyre több ékszergyártó cég tette be a kínálatába a stressz oldó gyűrűt, persze, a kidolgozottságon, minden cég próbált valami ujjat mutatni.
Természetesen ennek a gyűrű típusnak is van siker modellje, mint általában minden egyes terméknek. A legtöbb eladást produkáló cég modellje egy ezüst stressz oldó gyűrű, vésett görög mintával. Sőt, a dohányzásról való leszokásnál is segítségünkre lehet ez a gyűrű típus. Ha eddig nem is számítottunk nagy ékszer kedvelőnek, akkor most épp itt az ideje, hogy beszerettünk egy stressz oldó gyűrűt. Persze, csak akkor, ha le akarunk szokni a dohányzásról.
Amennyiben elhatározásunk komoly, és elkezdtük a leszokás, az biztos, hogy rengeteg energiánk szabadul fel, amit a dohányzással eddig lekötöttünk. A leszokás ideje alatt feszületek és ingerültek leszünk, és koncentráció képességünk is jelentősen megromlik. Ebben az időtartamban nagy segítséget, nyújthat a stressz oldó gyűrű. Le tudjuk kötni a figyelmünket, és a pótcselekvés beiktatásával a felszabaduló energiánkat, mozgás igényünket is kordában tudjuk tartani, vagy legalábbis csillapítani tudjuk. Legalábbis egy rövid időre.

Stressz oldó gyűrű hátránya:

Pont úgy, mint minden pótcselekvésnek, (golyóstoll kapcsolgatása) a környezetünkben lévő emberek figyelmét fogjuk elvonni, így előre láthatóan ez nézeteltérést orozhat. Csak gondoljuk be, hogy a kollégánk egész nap, a gyűrűjét pörgeti, és megkeletkezve arról, hogy ez a cselekvés mások idegesíthet.