Ékszer divat

Karóra trend, nem számít az idő!
A karórák szerepe megváltozott, míg rendeltetése szerint, hogy viselése, megtudja a pontos időt. Ez a rendeltetés most már háttérbe szorult. Mi ennek az oka? A mobil telefonok megjelenése, majd elterjedése. Mivel minden embernek lapul a zsebében egy mobiltelefon, és annak a mobiltelefonnak a kijelzője megjeleníti a pontos időt, ez eredményezte, hogy a karórák rendeltetése már inkább arra az ékszerként viselésre orientálódott. Egy karórát, manapság már inkább kiegészítőként, ékszerként viselünk, mint az eredeti funkciója szerint.
Talán ennek tudható be, hogy egyre nagyobb hangsúlyt felkötnek a gyártó cégek a megjelenésre, a óra kidolgozott külsejére, mint az óramű technikai hátterére.

Köves férfi ékszerek?

Az ékszerek terén nem lehet olyan gyors változásokat tapasztalni az aktuális divat terén, mint például az éppen aktuális ruha divat terén. Az ékszereket kiegészítőként használjuk így annak kiválasztása minden esetben a viselt ruhához kell illeszkednie, vagy épp nem illeszkednie. Úgy, ahogyan a mi az célszerűnek találjuk, vagy épp amilyen hatást szeretnénk vele elérni.
Míg a női ékszerek és a férfi ékszerek között rendkívül nagy volt az eltérés, és nem csak abban, hogy a női ékszerek sokkal könnyedebbek, és kidolgozottabbak, voltak hanem abban is hogy jórészt csak a női ékszerek voltak drága, vagy fél drága kövekkel díszítve. Nos, ez napjainkban megváltozott. Teljes mértékben elfogadott dolog lett az, hogy egy férfi cirkón köves fülbevalót visel. Ezt a fülbevalót az ékszeripar Beckham fülbevalónak nevezi. Természetesen nem véletlenül, hiszen ezt a divatot a David Beckham futballsztár hozta be a köztudatba. Először ő viselte ezt a fülbevaló típust, ezért nevét is róla kapta. Mivel megjelentek a férfi napszemüvegeken is cirkón kövek, sőt a nagyobb napszemüveg márkák modelljeinél már a Swarovski kristályokkal is díszített férfi napszemüvegek, így nem okozott meglepetést, hogy a nem csak a fülbevalóban, karkötőkön, nyakláncokon, de már a gyűrűkön is elkezdték viselni a csillogó köveket és kristályokat. A legmeglepőbb módon nem is szép fokozatosan zajlott ez a folyamat, hanem szinte egyik napról a másikra.

Ezüst fülbevaló

Női ékszerek:

A női ékszereknél megjelentek a színek, már nem csak a fehér, a rózsaszín, és az világoskék színű kövekkel díszített ékszerek lettek a trendek, a keresettek, hanem a lila, a sárga és a többi harsányabb színek is. Az ékszerboltok kirakatai színesebbnél színesebb ékszereket, kínálnak a hölgyeknek. Főleg amióta a Swarovski kristályok ennyire keresetek lettek, a színskála teljes mértékben kiszélesedve a szivárvány összes színében csábította ékszervásárlásra a hölgyeket.
Az ékszerek, kiegészítők, egyre divatosabbak és illeszkednek az öltözethez, így már egy nő egyre nagyobb ékszer kollekcióval rendelkezik. Már nem emlékszünk meg egy két fülbevalóval, hiszen annak színe, vagy formája nem illik minden öltözethez. Ebből adódóan egyre jobban megnőtt a kereslet az alacsonyabb árfekvésű ezüst ékszerek iránt.

Ezüst gyűrű Ezüst fülbevaló

Tini ékszer divat:

A tini ékszer trend, teljes mértékben eltér a felnőttekétől. Ékszereik kiválasztásánál az érték, háttérbe szorult. Egyre nagyobb hangsúlyt kaptak a szilikon karkötők, karórák, itt is a szivárvány összes színében. A bőr karkötők, a bőr nyakláncok, és nem utolsó sorban a vastag mutatós nemesacél ékszerek. Ezek az ékszer típusok, a mindennapos viselésre alkalmasak és más ékszerekkel szemben alacsony az áruértékük. Így a tinik, vagy fiatalok számára is elérhető. Tehát ennek tudható be a sikere ezeknek az ékszereknek. A tinik ékszer viselési szokásai csak nyomaiban hasonlít, a felnőttekéhez.

Testékszerek, piercing divat:

A testékszerek, vagy nevezzük piercingeknek, már nem csak a fiatalok körében népszerűek.
A hölgyeknél a köldök piercing, egy középkorú hölgynél is teljesen elfogadható, persze, a viselőjének tisztában kell lenni testi adottságaival, és ez alapján használni a piercingeket.
A férfiak esetében szinte bármely piercing típus alkalmas lehet a viselésre.

Piercing