Kutya és cica ékszerek

Házi kedvenceinknek egyre nagyobb szentelünk már a megjelenés, terén is. Gondolom, nem árulok el nagy titkot, hogy a kutyakozmetikák, cica szalonok sorra nőnek ki a földből. Sok esetben luxus környezetet kínálva házi kedvenceink számára.

Eleinte csak megrendelésre készültek kutyusok számára ékszerek, de napjainkban már külön ékszer kategóriává nőtték ki magukat ezek a termékek. Míg eleinte, a név biléta, díszítése és gravírozása volt az elfogadott. Ma már a kutya- cica nyakláncok, színes választékát találjuk, akár nemesfémből is. Bizonyára találkoztunk már olyan magazin, címlap képpel, ahol egy közismert sztár házi kis kedvencével pózol. Nem ritkán csillogó ékszereket viselnek a kutyusok- cicusok, és ez olyan mindennaposnak is tűnne első ránézésre. A helyzet azonban egészen más, a képeken lévő kutyusok, többnyire nem bizsukat, illetve olcsó kategóriás divatékszereket viselnek. Hanem többnyire igen is a felső kategóriás ékszereket viselik. Több híresség kis kedvence büszkélkedhet, fehér aranyból készült, brillekkel kirakott nyakörvvel.

Értékhatár a csillagos ég!

Tekintettel arra, hogy a hírességek ugyanúgy mint az egyszerű emberek, ragaszkodnak kedvenceikhez. Utazásaik során viszik magukkal, és többnyire, a rendezvényeken is velük együtt jelennek meg. Na és ebből ered ez, hogy ugyanúgy mit gazdik, és a gazdik szájlisztje, egyre nagyobb hangsúlyt fektet a házi kedvenc megjelenésére is. A divat diktátorok, külön divatot, és divat irányzatot éleztek ki. Egyre nagyobb teret engedve ennek az irányelvnek, és stílusnak. Beindult a versenyszellem. A sztárok, egymásra licitálva készítettnek ékszereket kis kedvenceiknek. Sok esetben a saját ékszereik árának többszörösét is hajlandók kifizetni egy cica nyakörvé.

Nyakörv

Névtábla és biléta:

A névtáblák, nagyon nagy segítséget tudnak nyújtani, abban az esetben, ha a ki kedvencünk elkóborol, vagy elveszik. A megtalálója, azonnal látni fogja, hogy a cicuson, vagy kutyuson van névtábla, és megnézni. Amennyiben azon fel van tüntetve a gazdi neve, címe, esetleg telefonszáma, jó esély van rá, hogy visszakapja az elkóborolt kedvencét. De hol lehet ilyen névtáblát beszerezni? Kutyaboltokban, kis állatkereskedésekben és meglepő módon ékszer üzletekben. Többnyire az ékszer üzletek, szolgáltatásai között megtalálható a gravírozás. Ez a legjobb technikája annak, hogy egy olyan névtáblát készítsünk, ami időálló és még szép is. De milyen anyagból legyen a névtábla? Nos, semmi esetre sem olyan anyagból, ami oxidálódik, vagy korrodálódik, hiszen a kis kedvencünk, esetleg megfürdik a hóban, vagy bármilyen környezeti hatásnak ellenállónak kell lennie. Nem utolsó sorban a medál, vagy nevezzük névtáblának megfizethető áron kell lennie. Ezért az ékszer üzletekben kapható névtáblák, orvosi acélból, nemesacélból, rozsdamentes sebészeti acélból készülnek.

Nyakörvek vagy nyakékek?

Ez a gazdi igényétől függ, ha szereti a kihívó és feltűnő kiegészítőket, akár nyakéket is készíttethet kedvencének. Egy valamit azért érdemes szem előtt tartanunk, a nyakörvnek, kényelmesnek kell lennie, hiszen ha kellemetlen a viselése akkor irritálja a kedvencünket, ami a viselkedés megváltozásához vezethet. Érdemes ezt előtte jól átgondolni, és mérlegelni mi a fontosabb, a saját igényünk, vagy a kedvencünk jóléte.