Bőr ékszerek

A bőrből készült ékszerek eredete az őskorra nyúlik vissza. Rendkívül jó megmunkálhatósága, és formálhatóságából adódóan ezek az ékszerek a mai napig jelen vannak az ékszeriparban. Bár eddig az alacsonyabb árkategóriájú ékszerek készítéséhez használták, ez napjainkban megváltozott. Arany ékszer készítésénél, ezüst ékszer készítésénél manapság már egyaránt használják a bőrt. Az ékszeripar felfigyelt a bőrre, mint alapanyagra, hiszen természetessége miatt napjainkban egyre keresettebbé vált. Nagy előnye, hogy a megfelelő előkészítést követően, a bőr ékszerek a mindennapos viselésre is alkalmassá teszik az ékszert. A bőr, mint alapanyag, az ékszeriparban kezdi kiszorítani a sokak által kedvelt kaucsukot. Pedig a kaucsuk ékszer, már jó ideje egyik legkedveltebb ékszer típusa a fiataloknak. Mégis kezd háttérbe szorulni, és helyét a bőr ékszerek veszik át. Ez annak tudható be, hogy bár mindkét anyag természetes eredetű, a strapabíróságukat nem lehet összehasonlítani. A kaucsuk ékszer, még ha nem is kerül konkrétan semmiféle kémiai anyaggal kapcsolatba, az idő múlásával elöregedik, elveszíti rugalmasságát, és rövid időn belül eltörik, vagy elszakad. A bőr ékszereknél nem beszélhetünk rövid időről, a minőség megőrzés időtartamával kapcsolatosan. A bőr ékszerek akár élettartama akár többszöröse is lehet a kaucsuk ékszerének, sőt ezt az élettartamot még bőrápoló szerek segítségével jelentősen meg is tudjuk hosszabbítani. A bőr ékszereket általában a fiatalabb korosztály viseli előszeretettel, nyaklánckén, karkötőként, amit egy ezüst, vagy arany medállal, díszítve.

Bőr karkötő Bőr nyaklánc

Bőr ékszerek Swarovski kristállyal:

Ezek a kristályoknak a sikere a professzionális csiszolási technikában rejlik. A cég alapítója Daniel Swarovski, sógorával, Franz Weisszel, és Armand Kosmann-nal közösen 1895-ben hozta létre a mai vállalat elődjét, és a mai napig az egyik legmeghatározóbb részese az ékszeriparnak. Mivel a bőr ékszerekre megnövekedett a kereslet, és egyre nagyobb teret hódítanak maguknak már nem csak a férfiak körében, hanem a hölgyek körében is, megjelentek a Swarovski kristállyal díszített bőr karkötők, bőr nyakláncok. Ezeknek az ékszereknek a kapocs része általában orvosi acélból, más néven nemesacélból készülnek. Hiszen a nemesacél egy rendkívül kemény anyag, így ugyanúgy, mint a bőr, a mindennapos viselésre alkalmassá teszik az ékszert. Ez ma nem csak divat, hanem követelmény is lett. Egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a cégek az általuk készített termékeik minőségére, így tudják csak megtartani a vevői megelégedettséget.

Bőr ékszerek vásárlása:

A bőrből készült ékszerek, már minden nagyobb ékszerüzletben megtalálhatók, hiszen komoly márkák színesítik a kínálatukat a bőr karkötőkkel, nyakláncokkal.