Férfi ékszerek

Férfiak, a teremtés koronái!

Férfiak jelentősen kevesebb ékszert viselnek, mint a hölgyek. Az ékszerviselési szokásaik is teljes mértékben eltérnek, bár a közelmúltban nagy lépéseket tett egymás felé a női és a férfi ékszer divat. Már nem csak a női ékszereket díszítik drága és fél drága és drágakövekkel. Hanem a férfiak ékszerei között is megjelentek a köves ékszerek.

Nyakkendőtű:

A nyakkendőtű színe és formája összhangban kell lennie a mandzsetta gomb, karóra, vagy akár a karlánccal. Ezt érdemes figyelembe venni, de ezeket a kiegészítőket egyébként is kollekcióban lehet megvásárolni. Így kicsi az esélye, hogy mellé fogunk, a karóra és karlánc nem részese a kollekciónak, így ha az csak nyomaiban egyezik meg a nyakkendőtűnk színével, nyugodtan viselhetjük együtt. Ha a karóránk egy fekete szilikon sport karóra, akkor azt nem érdemes öltönyhöz, viselni, mert hirtelen nagy mosolyt fogunk csalni a társaságunkban lévők arcára.

Mandzsettagomb:

Mandzsetta gomb széles választékát kínálják az ékszer üzletek, vagy a szabóságok, ahol az öltöny kiválasztása után a megfelelő kiegészítőket is meg tudjuk vásárolni. Sőt, közvélemény kutatásokból kiderült ezeket a kiegészítőket, nagyon ritkán vásároljuk saját célra. Ezek tipikus ajándékozásra szánt termékek. Mandzsettagombot, és nyakkendőtűt, általában ajándékba kapunk. Előnye, hogy ingyen van, a hátránya pedig hogy nem mi választhatjuk ki a kívánt modult, és ezért az kapjuk, amit az ajándékozó személy jónak látott megvásárolni. Ez persze ritkán egyezik meg a saját ízlésünkkel.

Mandzsettagomb

Férfi pénztárca:

Régebben a férfiak pénztárcája sokkal nagyobb volt, mint a hölgyeké, és kevésbé volt díszített. Ez napjainkban kezd megváltozni, a férfiak pénztárcái egyre kiesebbek, és megjelentek rajta a díszítések is. Mi lehet ennek az oka? A válasz teljesen kézenfekvő, a családi kasszát már szinte csak a hölgyek kezelik, és mivel ők is aktív részesei a gazdaságnak, így jelentősen megszaporodtak azok az elintézni valók, amiket régebben a férfiak is át tudtak vállalni. A férfiak pénztárcái így elveszítették azt a funkciójukat, hogy a családi kasszát és ezzel egy időben a család ügyes bajos dolgainak intézéséhez szükséges jegyzetek, vagy egyéb dokumentumok őrzése áthárult a nőkre. Ezáltal, a pénztárcának nem volt indokolt a nagy méret.